29 Februarie 2024Sursa: I.P.J Timiș

BULETIN INFORMATIV 29 FEBRUARIE 2024

TINERI REȚINUȚI PENTRU FURT CALIFICAT

La data de 28 februarie a.c., polițiștii orașului Ciacova sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au reținut doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În fapt, la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii orașul Ciacova au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că în perioada 23.02.-24.02.2024, persoane necunoscute, prin forțarea ușii de acces ar fi pătruns și ar fi sustras dintr-un imobil aflat în construcție situat în localitatea Petroman mai multe unelte electrice, respectiv o bormașină, 2 flexuri electrice, un aparat pentru sudură, precum și un motor electric, cauzând un prejudiciu în valoare de 5000 lei.

În urma verificărilor efectuate, la data de 28.02.2024, polițiștii au reușit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv 2 tineri, în vârstă de 18 și 24 de ani.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 28.02.2024, tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 29.02.2023, să fie prezentați magistraților în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

FEMEIE REȚINUTĂ PENTRU FURT

La data de 28 februarie a.c., polițiștii Secției 3 Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au reținut o femeie bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt. Aceasta a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În fapt, la data de 28 februarie a.c., în jurul orei 13:40, polițiștii Secției 3 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie în momentul în care se afla în incinta unui magazin dintr-un centru comercial din Timișoara, ar fi sustras mai multe produse alimentare și articole de îngrijire personală, cauzând un prejudiciu în valoare de 639 lei.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind faptul ca cele sesizate se confirmă, fiind identificată o femeie, în vârstă de 52 de ani, bănuită de comiterea faptei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 28.02.2024, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 29.02.2023, să fie prezentată magistraților în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

REŢINUT DE POLIŢIŞTI SUB ASPECTUL SĂVÂRȘIRII INFRACȚIUNII DE CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

În cursul zilei de 29 februarie a.c., polițiști Biroului Rutier Lugoj  sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au reținut un bărbat, în vârstă de 35 de ani, sub aspectul săvârşirii  infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere (2 acte materiale).

În fapt, la data de 29 februarie a.c., în jurul orei 06:00, polițiștii l-au depistat pe bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Salcâmului din municipiul Lugoj.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 11.11.2023, bărbatul de 35 de ani a mai fost depistat pe strada Ion Neculce din municipiul Lugoj de către polițiști în timp ce conducea autoturismul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

În cursul zilei de astăzi, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.