16 Aprilie 2018Sursa: I.P.J. TIMIȘ

ACȚIUNI RUTIERE

În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300  de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 28 permise de conducere.

În perioada 13-15 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 14 infracțiuni și au aplicat 368 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 28 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

  •  

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 03:48, polițiștii Biroului Rutier Timișoara  au oprit pentru control pe strada Calea Aradului din municipiu, un autoturism, condus de un bărbat, de 38 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  •  

La data de  16 aprilie a.c., în jurul orei 04:04 polițiștii Serviciului Rutier, au oprit pentru control pe  strada  Eroilor de la Tisa din municipiul Timișoara, un autoturism, condus de un bărbat, de 28 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor în baza de date a poliției, polițiștii au constatat că numerele provizorii de înmatriculare erau expirate.

Totodată, în urma testării șoferului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, pe numele șoferilor au fost întocmite dosare penale pentru faptele comise.