12 Februarie 2018Sursa: I.P.J. TIMIȘ

ACȚIUNI RUTIERE

În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 416 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 24  permise de conducere.

În perioada 09-11 februarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.   

Astfel, poliţiştii au constatat 9 infracțiuni și au aplicat 416 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 24 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

  •  

La data de 10 februarie a.c., polițiștii orașului Gătaia , au oprit pentru control pe strada Înfrățirii din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul de 37 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  •  

La data de 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier , au oprit pentru control pe D.N. 6, un autoturism neînmatriculat, condus de un bărbat de 36 de ani.

În urma testării șoferului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, pe numele șoferilor au fost întocmite dosare penale pentru faptele comise.