08 Iulie 2018Sursa: I.P.J. TIMIȘ

RAZIE ÎN MUNICIPIUL TIMIŞOARA

Poliţiştii municipiului Timişoara au acţionat pe raza municipiului, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică. În urma activităţilor desfăşurate, au fost controlate 17 de societăți comerciale și au fost aplicate peste 46 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei.

În noaptea de 07 spre 08 iulie a.c., polițiștii municipiului Timişoara au acționat pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea activităţilor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier, pe raza municipiului.

Astfel, între orele 22.00 - 06.00, au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră și investigații criminale.

Efectivele au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă.

Au fost legitimate peste 350 de persoane şi verificate peste 220 de autovehicule.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind pentru nerespectarea normelor rutiere şi prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire sociala.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 10.595 de lei.

Totodată în urma activităților desfășurate au fost depistate 6 infracțiuni flagrante.