29 Septembrie 2023Sursa: I.P.J Timiș

BULETIN INFORMATIV 29 SEPTEMBRIE 2023

ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ

În zilele de 26 și 28 septembrie a.c., polițiştii Biroului Siguranță Școlară, ai Biroului de Prevenire și Analiză a Criminalităţii și ai Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Timiș, împreună cu reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timişoara și cei ai Agenţiei Naționale împotrivă Traficului de Persoane - Centrul Regional Timișoara, lucrători ai Direcției Poliției Locale Timişoara, jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş și ai Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Glad Voievod" Timişoara și reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse şi Asistenţă Educațională Timiș, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Timişoara și lucrători ai Administrației Naționale a Penitenciarelor Timişoara, au desfășurat o acțiune în sistem integrat la Școala Gimnazială nr. 27 Timișoara, în cadrul Campaniei ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ.

Scopul acestei campanii inițiate la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș, îl reprezintă prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar.

Pe parcursul celor două zile, polițiștii împreună cu celelalte instituţii participante la această Campanie, au desfășurat activități la care au participat 493 de elevi, 40 de cadre didactice și 24 de părinți, în vederea realizării unui schimb eficient de informaţii, scopul nostru fiind menținerea sub control a criminalităţii pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor și a personalului didactic în incinta și în zonele adiacente unitaţii de învăţământ, precum și a dezvoltării unui parteneriat poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educaţional antiinfracțional și antivictimal.

Elevilor le-au fost prezentate laboratorul de educație rutieră, precum și dotarea acestuia, aspecte din legislația rutieră și cazuri concrete din activitatea de zi cu zi a polițiștilor rutieri. Astfel, minorii s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

Totodată, copiilor prezenți la activități le-au fost oferite sfaturi și informaţii preventive privind delicvența juvenilă, răspunderea penală și contravențională, le-au fost prezentate mai multe categorii de infracțiunii, fiind aduse în discuție și teme precum bullyingul și cyberbullyingul.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară vor desfășura activități preventive în cadrul  unităților de învățământ preuniversitar din județul Timiș și în perioada următoare, în vederea prevenirii evenimentelor negative.