13 Iulie 2018Sursa: I.P.J. TIMIȘ

ACȚIUNI RUTIERE

 

          Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 194 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

În perioada  09 – 12 iulie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 6 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 582 sancţiuni contravenţionale, 194 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 86 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost sancţionaţi şi 90 de pietoni care nu au respectat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 60 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor.

De asemenea, au fost retrase 25 certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

  •  

La data de 12 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Rurale Sînandrei au depistat un bărbat, de 65 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Becicherecu Mic, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.