14 Mai 2018Sursa: IPJ Timis

ACȚIUNI RUTIERE

În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 450 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 35 permise de conducere.

În perioada 11-13 mai  a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 11 infracțiuni și au aplicat 498 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 35 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 21 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

  •  

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 23:40, polițiștii Secției 2 Timișoara au oprit pentru control pe strada Mihai Viteazu din municipiu, un autoturism, condus de un bărbat, de 44 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  •  

La data de 12 mai a.c., în jurul orei 16:55, polițiștii Serviciului Rutier Timișoara au oprit pentru control pe DN 6, în localitatea Belinț, un autoturism, condus de un bărbat, de 61 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, pe numele șoferilor au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile comise.