11 Mai 2018Sursa: I.P.J. TIMIȘ

ACŢIUNI DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN BUZUNARE ȘI GENȚI ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii Poliţiei, iar aproprierea de comunitate pentru implicarea acesteia în activităţile de prevenire a faptelor antisociale reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române. 

În perioada mai – decembrie a.c., poliţiştii Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu lucrători din cadrul  Serviciului Transport Public Timișoara (STPT) desfășoară activități pentru prevenirea furturilor din buzunare si genți in mijloacele de transport in comun.

Activitățiile se desfășoară lunar şi ori de câte ori va fi necesar pe raza municipiului Timișoara.

La data de 10 mai a.c., între orele 1100-1500, polițiștii  au desfăşurat o acțiune  de informare a cetăţeniilor în scopul prevenirii victimizării acestora.

 Activităţiile au avut loc în staţiile şi în mijloacele de transport în comun din Timişoara, accentul punându-se pe următoarele rute: Badea Cârţan - Piaţa Traian - Prefectură - Poşta Mare; Poşta Mare - Str.Cluj; Str.Cluj – Piața Bălcescu; Piața Bălcescu - Piaţa Maria; Piaţa Maria - Gara de Nord.

Au fost purtate discuţii cu cetățenii aflați în stații si în mijloacele de transport, fiindu-le distribuite flyere cu mesaje preventive pe linia furturilor din buzunare şi genți.

Polițiștii recomandă:

-dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul;

-poziţionaţi geanta/poşeta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix în autovehicul;

 -dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în niciun caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;

 -nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor;

-nu purtaţi bani sau alte valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cel mai des vizitate de către hoţi;

-dacă sunteţi obosiţi, evitaţi să vă aşezaţi pe scaun, pentru a nu adormi;

 -dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere!

Fiți cu un pas înaintea hoților!