10 Iunie 2021Sursa: I.P.J Timiș

GLORIE ETERNĂ POLIȚIȘTILOR TIMIȘENI CĂZUȚI LA DATORIE!

Poliţiştii timișeni au adus un pios omagiu tuturor eroilor neamului care au luptat până la sacrificiul suprem pentru credinţă, libertate și apărarea țării.

Îi omagiem, astăzi, pe eroii neamului, pe cei care au făcut sacrificiul suprem în numele valorilor, principiilor și idealurilor naționale, pentru viitorul și stabilitatea României. Ei ne-au marcat istoria și se cuvine să ne plecăm fruntea cu respect în fața memoriei noastre naționale pentru că, întotdeauna, prezentul este dator trecutului și îndatorat viitorului.

Sărbătoare naţională a poporului român, Ziua Eroilor este marcată în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

De asemenea, Ziua Eroilor este legată de sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului, deoarece aceștia urmând exemplul Mântuitorului, au pus mai presus de propria ființă datoria față de țară. Sacrificiile înaintașilor reprezintă dovada datoriei împlinite, un model demn de împărtășit urmașilor noștri care trebuie să înțeleagă că acțiunile fiecăruia dau sens unor cuvinte precum: independență, unitate, libertate.

Într-o astfel de zi îi comemorăm pe eroii noștrii: Subinspector de poliție post-mortem Cristian Amariei căzut la datorie în data de 02 iunie 2019 și  a Subinspector de poliție Sașa Disici căzut la datorie în data de 04 martie 2001.

Fără eroi, cu toții suntem omeni simpli si nu stim cât de departe putem ajunge. Glorie eternă polițiștilor timișeni căzuți la datorie!

Eroii nu mor niciodată!