08 Ianuarie 2023Sursa: IPJ Timis

ACȚIUNE PRIVIND RESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

În data de 07.01.2023, în intervalul orar 08:00-18:00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș, au organizat o acțiune în sistem integrat, împreună cu polițiștii municipiului Lugoj și cei ai Secției 6 Rurale Găvojdia, în vederea

respectării prevederilor Legii 295/2004, privind respectarea regimului armelor și munițiilor și a Legii 407/2006, privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Acțiunea s-a desfășurat în localitățile Crivina, Jdioara, Cireșu, Criciova și Nădrag, din județul Timiș.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 de lei, conform prevederilor Legii 295/2004, privind respectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma efectuării unui control la domiciliul unui bărbat din localitatea Crivina, județul Timiș, s-a constatat că acesta a deținut la domiciliul său 58 de cartușe, fără a fi autorizat conform legii 295/2004, privind respectarea regimului armelor și munițiilor. A fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, portul, confecționarea, precum și orice operațiune privind circulația armelor letale, a munițiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora.

A fost efectuat și un control la o partidă de vânătoare autorizată, desfășurată pe fondul de vânătoare Nădrag, fără a fi constatate fapte de natură penală sau contravențională.

Astfel de activitati vor fi desfășurate în continuare de polițiștii timișeni, pentru prevenirea evenimentelor negative.